tablou trandafiri roz

Primii pasi alaturi de pictorita Elena Andrei

septembrie 8, 2014 de Oana - Niciun comentariu

Am inceput sa pictez cu aproape trei ani in urma. A inceput ca o joaca. Mi-am luat un set de culori, pensule si o panza. M-am jucat si mi-a placut cum a iesit prima pictura. M-am gandit atunci: „Ce-ar fi daca as picta ceva pentru casa mea?”

Pictam singura, nu facusem niciun curs de pictura si simteam nevoia unei persoane care sa ma indrume. Nu stiam ce fac bine, unde gresesc, ce trebuie corectat. Am inceput sa citesc tot ce gaseam despre tehnicile de pictura si sa invat particularitatile stilurilor – acrilic, ulei, tempera, acuarela. In acea perioada, m-am intalnit cu colegii de liceu, iar acolo l-am revazut pe Mihai Constantin – http://artindex.ro/2012/05/12/profil-autor-mihai-constantin/. Cum el e pasionat de arta, l-am rugat sa imi recomande pe cineva care ar putea sa ma indrume. Asa am ajuns sa o intalnesc pe Elena Andrei.

Am facut cursuri particulare cu ea, venea la mine in fiecare duminica dimineata si cateva ore ne inchideam amandoua in atelierul meu si o luam pas cu pas. Elena are foarte multa rabdare si a raspuns zecilor mele de intrebari cu rabdare, tact si mereu cu zambetul pe buze. Am intrebat-o acum ce-si aminteste de acea perioada.

Elena: „De-a lungul anilor, am intalnit multi oameni cu dorinta de a invata sa picteze, carora am incercat sa le deschid usile catre lumea minunata a artei si catre propriul potential creator. Pe Oana am cunoscut-o acum trei ani, la unul din cursurile mele de pictura si pot spune cu mana pe inima ca este cea mai perseverenta si sarguincioasa eleva a mea. Nu s-a dat batuta niciodata si s-a preocupat mereu de evolutia sa artistica.”

Primul tablou pe care l-am pictat cu Elena a fost cu trandafiri roz, pe care l-am daruit unei prietene. A fost perioada mea de inceput, cand florile ma inspirau prin delicatetea si prospetimea lor.

Pictura Oana Pinzariu

Imi amintesc ca asteptam ziua in care urma sa am cursul de pictura si doar la asta ma gandeam. Eram foarte mandra de ceea ce pictam la cursul cu Elena, care imi dadea indicatii si ma incuraja sa ma exprim prin culori.

Elena: „Da, au fost zile cand m-a inundat cu e-mailuri si intrebari, dar asta mi-a dovedit ca in arta nu exista incepatori sau avansati, ci exista cei care-si pun limite in exprimarea proprie sau cei care-si dau voie sa sara in necunoscut si sa aiba curajul in talentul propriu, demonstrand ca niciodata nu e prea tarziu sa faci ceea ce te insufleteste.”

Multumesc, Elena! Pe Elena o gasiti pe www.elenaandrei.blogspot.ro